Utstyr

LASER

Vi bruker LASER for forskjellige behandlinger i hardvev og bløtvev. Behandlingen føles ikke ubehaglig da LASEREN ikke vibrerer eller gir målbare temperaturforhøyninger i tannen. Laseren har hjulpet mange pasienter har føler angst ved tannlegebesøk. Fyllinger sitter som regel bedre etter LASER behandling, da overflaten er bedre tilpasset fyllingsmaterialet. Bakteriekontrollen er meget god når tannlegen bruker LASEREN på tenner, tannkjøtt eller kjeveben, og de gjenværende friske cellene i kroppen reagerer ikke negativt på det laserlys vi bruker. Har du lyst å vite mer om den LASER vi bruker? Se www.lightwalkerlaser.com og www.scanex.no

Spesialutstyr for amalgamfjerning

Vår klinikk er utstyrt med 2 spesielle avtrekksvifter som kan benyttes når det er spesielt påkrevet. De kan for eksempel brukes ved utboring av amalgam. Pasienter som ønsker det kan i tillegg også bli utstyrt med en spesiell nesemaske som de kan puste gjennom. I tillegg kan det brukes en spesiell duk (kofferdam) rundt tannen som skal behandles slik at den blir fullstendig isolert.

 

Annet spesialutstyr på vår klinkk er:

Cerec maskin

På var klinikk har vi nå byttet til den mest avanserte ”porselenmaskinen” , Cerec 3D, som finnes på markede i dag. Vi har siden 1989 jobbet med 3 forskjellige cerec maskiner.
En cerec maskin tar i bruk en CAD-CAM teknologi. Det vil si at maskinen består av 2 enheter. Den ene enheten er en ren datamaskin som har et meget avansert tegneprogram, der fyllinger og kroner lages med en optimal presisjon. Den andre enheten er en ren slipemaskin, som sliper ut fyllinger og kroner fra prefabrikerte blokker. Den store fordelen med denne teknologien er at porselenet er laget under helt optimale forhold med hensyn til trykk og temperatur, slik at man i utgangspunktet har et meget sterkt materiale.

OPG (ortopantomograf)

Dette er et meget avansert røntgenapparat som kan ta bilde av hele kjevepartiet og kjeveleddet. Dette er svært nyttig dersom man ønsker å foreta en ekstra grundig undersøkelse.

Mikroskop

Dette er en av våre nyvinninger og er svært nyttig når man virkelig trenger å se godt. Det er av og til helt avgjørende å ha tilgang til mikroskop når tenner skal rotfylles. I forbindelse med enkelte kirurgiske inngrep er det også til stor nytte.

Ozon apparat

Dette apparatet produserer ozon gass som dreper bakterier. Det kan være effektivt i behandling av munnsår, karies (hull), endodonti (rotfyllinger) og tannkjøttssykdommer.

Softlaser

Dette er et apparat som bl.a. er nyttig ved behandling av munnsår og nerveskader.

Endorace

Dette er et avansert apparat som brukes i forbindelse med endodonti ( rotyllinger). Ved bruk av dette er det enklere å oppnå optimale rotfyllinger.

Zoom blekelampe

Denne lampen brukes i forbindelse med bleking på klinikken. Et lys med spesielle bølgelengder brukes sammen med blekemiddel. Man får et svært godt resultat etter kun et tannlege besøk.

Kirurgisk ultralyd

Et apparat som er nyttig i forbindelse med enkelte kirurgiske inngrep og også til å finne og åpne forkalkede rotkanaler.

Avtrekk

Denne apparaturen er koblet til en meget kraftig vifte som leder uønskede gasser rask og effektivt vekk fra lokalet ut i friluft.