Nyhet på Stortorvet Tannhelsesenter: Lightwalker Laserbehandling

Nyhet på Stortorvet Tannhelsesenter: Lightwalker Laserbehandling

Nyhet på Stortorvet Tannhelsesenter: Lightwalker Laserbehandling

Hva er laser?
Laser er et kraftig forsterket lys som vi bruker innen mange forskjellige tannbehandlinger. Som alternativ til å bore i tannen kan tannlegen i stedet skånsomt og uten vibrasjoner fjerne det uønskede i tannen, for eksempel karies. Laseren bruker vi også til forskjellige korreksjoner i bløtvev, hvis operasjon er nødvendig kan du som regel gå direkte tilbake til jobben etter at vi har brukt laser.

Hvordan fungerer en laser?
Laserlyset skapes gjennom at vi kraftig forsterker et spesifikt lys i lysspektra. Dette lyset har noen helt spesielle egenskaper ved bruk i tannbehandling. Et av lysene som vi sender ut gjennom instrumentet reagerer kun med vann og vi kan selektivt fjerne vannrik karies uten å fjerne frisk tannsubstans. Vi kan også tilføre ekstra vann gjennom instrumentet og da fjerne emalje som ikke skal være igjen. Et ytterligere lys som vi sender ut gjennom instrumentet fanges opp i pigmenterte celler. Dette lyset bruker vi for å drepe uønskede bakterier som ellers kan skape problemer i munnen. Laseren gir oss helt enkelt nye muligheter til å hjelpe våre pasienter til en frisk og sunn tannhelse.

De største fordelene ved å bruke laser?
Behandlingen blir komfortabel da laseren ikke vibrerer eller gir målbare temperaturforhøyninger i tannen. Laseren har hjulpet mange pasienter som føler angst for sitt tannlegebesøk. Fyllinger sitter som regel bedre etter laserbehandling, da overflaten er bedre tilpasset fyllingsmaterialet. Bakteriekontrollen er meget god når tannlegen bruker laseren på tenner, tannkjøtt eller kjeveben og de gjenværende friske cellene i kroppen reagerer ikke negativt på det laserlys vi bruker. Din tannlege vet når laser er best for deg!

Behandling med laser kan være aktuelt hvis du har:

Hull i tenner som må repareres
Fyllinger som må fjernes (ikke amalgam)
Betennelser i rotkanalen
Følsomme tannhalser
Tannkjøttsykdommer
Tungebånd eller leppebånd som må korrigeres kirurgisk
Hvis du har herpes eller forkjølelse blemmer (afte)
Angst ved tanken på bor eller sprøyte
Og mye mer

Er laserbehandling en ny måte å behandle tenner på?
I Norge er denne behandlingsmåten relativt ny og vi er først i Oslo sentrum med å tilby Lightwalker laserbehandling.  Laser har vært brukt innen odontologien siden 60-tallet men det er først de senere årene teknikken har blitt så rask og effektiv at vi har valgt å bruke denne behandlingsformen.  I øvrige Europa er laserbehandling mer vanlig og i USA regner man med at en av tre tannklinikker bruker laser.

Er laser en sikker behandlingsmåte?
Ja, all behandling med laser innen tannhelse kan utføres helt sikkert.  Samtlige tannleger som bruker instrumentet har fått spesiell utdannelse for sikker laserbruk og vi oppdaterer oss kontinuerlig i laserstøttet tannbehandling.  Både pasienter og behandlende personell skal ha vernebriller i løpet av behandlingen.   Laserlyset som brukes består av bølgelengder som vi daglig omgir oss med, det vil si vi finner lyset i vanlig dagslys.  Forskjellen er at laserlyset er kraftig forsterket og med stor presisjon kan vi utføre forskjellige typer behandlinger.

Hvis vi foreslår laserbehandling neste gang du er hos oss, kan du koble av og lene deg tilbake:
Du befinner deg i det som er fremtiden.

Hvilken laser bruker Stortorvet Tannhelsesenter?
Vi bruker Lightwalker dentallaser fra Fotona, et av verdens største laserselskap. Fotona har produsert lasere siden 1964 og er internasjonalt anerkjent for innovasjon og utvikling.   Den nyeste lasermodellen har fått flere internasjonale utmerkelser, og teknikken i Fotonas systemer sikrer oss at vi kan behandle både raskt, effektivt og trygt.   For mer informasjon: www.lightwalkerlaser.com  og www.scanex.no